Csarnok épületek

A 2 db 1500 m2-es csarnok kialakítása egymás mellé építése lehetővé teszi a leendő használónak a két létesítmény összekapcsolását.

A tetőszerkezetek 1-1 db tető ablak nyitásával lehet a szellőztetést megoldani, úgy, hogy amennyiben a szélsebesség átlépi a beállított értéket automatikusan bezár ill. nem engedi azt kinyitni nagy szél esetén.

A csarnokok hőszigetelése nagyon jó hő tartást biztosít télen és nyáron is. Télen -20 fok esetén a csarnokban a hőmérséklet 9 -10 foknál nem keve- sebb. A nagy betonfelület alatti részek kialakítása és a hő hidak megfelelő szigetelésével sikerült ezeket a jó tulajdonságokat elérni. A belső tűzi víz rendszert télen nem kell külön a fagyástól védeni.

A szerelő csarnok tetőszerkezete nagy felületen bevilágító elemeket tartalmaz ami azt eredményezi, hogy a nappali időszakban nem igényel külön belső világítást.

A csarnokon belül az elektromos elosztókon több ponton is elérhető a villamos áram.

A „C” kategóriás minősítés minden tevékenység végzésére alkalmasnak teszi a csarnokokat.

A kiépített tűz és füstjelző rendszer jelzései az ipari park diszpécser szolgálatával van összekötve amely a kamerás rendszeren keresztül tudja ellenőrizni a tűzjelzés valódiságát és egy azonnali gomb lenyomásával a tűzjelzés a Sze- gedi Tűzoltósághoz jelez be a hely pontos meghatározásával. A véletlen szerűségeket és a vak riasztásokat így ki lehet zárni az éles jelzésekből, ezeknek akkor van jelentőségük amikor a létesítménynél nem tartózkodik személyzet.

A tűzjelzés esetén nyitnak a tetőablakok valamint az ipari kapuk és záródnak a tűzvédelmi ipari kapuk.

A tetőablakok automatikus nyitását egy központi CO palack működteti, így a CO pótlását nem ablakonként kell pótolni hanem egy palack cseréjével ez költség és karbantartásnál jelentős megtakarításokat jelent.

Az ipari kapuk motorikus működtetésűek és hőszigetelt kivitelűek.

A tető víz levezető csatornák hőszigeteltek és vápás kialakításúak valamint egy fűtő szálak segítségével télen bizonyos hőmérséklet esetén és csapadék jelenlétekor bekapcsolnak és a jeges hó nem tesz így kárt a csatornák- ban. A csapadék elvezetése is belső terű és a csarnok alatt került kiépítésre egészen a csapadék víz csatornáig, így az sem okozhat télen fagyásokat.

A csarnok és a kamion dokkoló között egy 4 m-es út is ki lett alakítva, hogy a csarnokba is be lehessen járni teherautókkal vagy targoncával.

A padozat nagy simaságú keményített nagy teherbírásra épített.

Szociális és iroda épület

Az alsó szint 52 fő részére az előírásoknak megfelelően lett kialakítva a szükséges helyiségekkel, azok felszereléseivel együtt.

A felső szint 15 fő részére főleg irodai tevékenység végzésére alkalmas. Rendelkezik irattárral, szerverszobával és egyebekkel.

Az irodák közepén található egy süllyesztett doboz amelyben találhatóak a telefon, számítógép, elektromos kapcsolatok.

A számítógépes összekötésre a szerver szobába telepített és az irodákkal összekötött rendszerrel lehet külön vagy együtt kapcsolatot létesíteni.

Az irodák és a szerver szoba légkondicionált, de az összes helyiség az épületben egy levegőztető rendszerrel van összekapcsolva amely elszívja a helyiségekből a levegőt és egy hőcserélő rendszeren keresztül a friss levegőnek a hőmérsékletét átadja, így folyamatosan frissül a levegő és nincs az épületen belül hőmérséklet változás.

Az épületben az alsó szinteken valamint az irodák kivételével a felső szint is padló fűtéssel ellátott. Az irodák radiátoros fűtésűek.

Az irodákon nagy üvegfelületek vannak. Az üveg ablakok küldő részén elektromos működtetésű árnyékoló berendezés található amely tetszőlegesen állítható.

Az épületen belül az irodák kivételével automatikus világítás kapcsolás működik.

A kazánházból a fűtés és meleg víz ellátás oldható meg.

Kamion dokkoló

3 db kamion beállására, fogadására alkalmas, amely egyszerre tud a raktár és a szerelő csarnokkal kapcsolatot létesíteni a süllyesztett beállón keresztül.

A dokkoló magassága a kamionok plató méretéhez van kialakítva.

A kamion nem csak a hátsó részével tud beállni a dokkolóba hanem oldal irányban is ha erre van szüksége a rakodáshoz.

A belső betontér csapadék vízét egy csatorna összefolyón keresztül a csapadék víz árakba vezeti a megépült csőrendszer.

A kamion dokkoló és a csarnok közötti út a csarnokokba való bejutást szolgálja.

Parkoló

A szociális épület előtt a parkoló 30 személy autónak biztosít parkolási lehetőséget.

A parkoló területén 12 db fa került telepítésre.

A parkoló térkővel burkolt felületű, csapadék elvezetésre egy hosszában kialakított csatorna összefolyón keresztül a vezeték a csapadékvíz árokba vezeti el a csapadék vizet.

Az egyes létesítményeket járdák kötik össze.

A teljes terület parkosított.